nedelja, 19. maj 2013
Kuhinja - in progres
Dokler nisi v tej situaciji, se ti tud sanja ne, kaj pomeni nabavljat kuhinjo. Na voljo imamo 3 tekoče metre kuhinja plus hladilnik (70 cm).
Ni mi jasno čemu razstavni eksponati z desetimi tekočimi metri kuhinje, ki je itak nihče nima kam postavit. WTF?
Danes imamo kuhinji Svea. Kao neka kvaliteta. Stara je natanko štiri leta in razpada. Pa nismo sloni, ne seksamo na pultih in ne skačemo po elementih. No, mačka morda tu in tam. Ampak sta lahkokategornika.
Cokli odpadajo, predali se zatikajo, pult cveti... Halo??? Po štirih letih!?
Po čudežu, kar midva ali bolje mi trije zagotovo smo, nama je tudi obema všeč mesnica.
Mesnica = profesionalna kuhinja iz rosfraja.
In od samega začetka sploh ni bilo vprašanja, kaj in kako. Mesnica in pika. Izbrali smo Ristormarkt.
Sestavila sva sestav s koritom in delovno površino (1,2 m), plinskim gorilnikom (0,45 m), predalnikom (0,6), element z vrati za zapiranje(0,7).
S tem, da bodo prstni odtisi povsod sva se nekako sprijaznila. Ja, pa jo bomo še mal pobutali, pa bo :)
Problem pa je, ker te kuhinje ni mogoče prej videt. Razstavni salon v Milanu oziroma nekje na severu Avstrije. Predaleč v glavnem.
In tako sva sestavljala in sestavljala in sestavljala. Kombinirala kako bi vse kar rabimo spravila na te uboge 3 metre. Upoštevat je treba še pečico in pomivalni stroj. Za slednje sva izbrala kompromis Candy Duo.
V glavnem bolj kot sva kombinirala, manj nama je bilo jasno kako in kaj. Zmanjka 10 cm, znajka delovne površine, med elementi bodo špranje, delovni pult bo imel 5 rež vmes. Čiščenje? Bo dovolj prostora? Ker ne moremo videt, ne veva kakšni so zaključki teh elemenntov. Je svetla širina res takšna?
In potem se ukvarjat še z italijanci glede podatkov, ponudbe, dobave... Ha, ha, ko misliš, da ti bodo odgovorili na mail. Malo morgen!
Takole je treba:
Ker sicer je gospa na malici :) ali pa je ni v službi.
Dobava: nekaj je na zalogi, nekaj bo treba dat v proizvodnjo. 3-4 tedne. Dostavijo do Trsta, colajo 200 €. Tsssss... Ni šans! Bomo zrihtali prevoz, za đaba!
In potem doma....
D., a si ziher, da bo dovolj prostora? Kam bomo dali vso posodo, kozarce, krožnike, hrano? En element nam pobere še plinska jeklenka! To ne bo šlo.
In me začne grabit panika. Ma prav panika, ja. In izračunamo prostornino sedanje kuhinje in bodoče. Valjda, no go.
Nobeden od naju ne mara zgornjih elementov in na vsak način sva se jim želela izognit, ampak kot kaže ne bo šlo.
Torej, je potrebno zadevo povsem obrnit na glavo. Uf...
No, pa dajmo znova...
Cel vikend sva preživela takole. Primerjala, risala, obupavala, se navduševala... In zadovoljna padla dol.
To je zadnja varianta
Aja, sage o bojlerju, še sploh nisem načela :)
No, to je v glavnem to čudo, ki bo skrito pod stropom. Edini suhec s 100L kapaciteto, ki se je pripravljen uležt.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar